Populære indlæg

Fisk og skaldyr

 Alt godt fra hukommelsen... opskrift kommer senere






Julens fangst 2010


Sildehoveder


Udbenende sild 


Sild panerede

 





MARINADE:

10-12 Stegte sild
4 dl. eddike
2 dl. vand
2 dl. sukker
4 Laubærblade
3-4 kviste timain
20 knuste hvide peberkorn
2 mellemstore løg i skiver.

Kog eddike, vand, sukker og krydderier ved svag varme i 3 min. Afkøl marinaden og hæld den over de stegte sild/løgringe.

Trækketid: 15 timer.
Holdbar i køleskab 4 dage.
Egnet til frysning i marinaden. Holdbar 2 månederBillede kommer senere



PAELLA TIL 6 pers.




1 kg. optøede tigerrejer
3 store kyllingebryster skåret i mundrettede stykker
1 rød sød peberfrugt i strimler
1 stort grofthakket løg
5 fed hvidløg
2- citroner skåret i skiver
2 pk. hele ærter.
1 stort bundt persille
8 dl. ris (alm. ris er også gode)
1-1½ l. varm hønsebouleon (alt efter hvad risene suger.)
Gurkemeje eller safran
salt/peber

Fremgangsmåde.

Svits kyllingestykkerne til de er nok og tag dem op igen. Svits løg til de er bløde uden farve. Kom risene i gryden og tilsæt hvidløg. Bland lidt rundt og tilsæt hønsebouleon lidt efter lidt, indtil risene næsten er helt kogte. Herefter kommes kyllingestykker, rejser og gurkemeje/safran i. Koges ca 3 min. Kom hele ærter i og kog med i højest 2 min. Til sidst tilsættes rød peber og gryden tages af ilden med det samme. Smag til med salt/peber. Pynt med masser af hakket persille og citron. Spis evt. godt brød til.


Lakserogn / stenbidderrogn





Kom rognene i en skål med lunken vand. Pisk med elpisker, laveste hastighed, så hinden fanges af piskerisene. Det kan godt tage sin tid, men al hinden skal med op ellers bliver resultatet ikke godt.

Herefter skylles rognene i koldt vand, flere gange. Intet blod må være tilbage.

Salt rognen, alt efter smag. Hvis rognen skal fryses må den ikke saltes, men fryses i en lufttæt pose, med så lidt luft i, som overhovedet muligt.

Rognen stilles i køleskab, indtil brug. Spises sammen med rå løg, græsk youhurt og et godt brød.