Populære indlæg

Tapas

Humus


300 gr. kogte kikærter
saften af 1 hel citron
3 fed knust hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 tsk. god karry
Chillie efter smag.
1.5 dl. oliven olie

Evt. kold  vand

Kom det hele i en foodprocessor og blend til en jævn grød. Er den for tyk, så kom koldt vand i. Det er ikke nødvendigt at komme mere olie i, da Humusen kun bliver federe. Spises kold til brød.

Tips: Kog en grydefuld kikærter og frys dem ned i et tyndt lag i en frostpose. Det gør det nemmere og meget hurtigere at lave Humus. Ærterne holder længe i fryseren





Krydrede falaffel-frikadeller


250 g. tørrede kikærter der har ligget i blød natten over.
3 æg
1 hakket rødløg
4 fed hvidløb, hakkede
2 tsk stødt koriander
3 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. cayennepeber
1 tsk salt
3 sps. frisk koriander eller persille, finhakket

Kikærterne koges til de er møre og moses herefter. Alt blandes godt og stilles koldt i 1 time, så kryderierne får fylde.

Majsolie varmes op i en dyb pande og "Frikadellerne" dybsteges heri, 3 - 4 min til de er gyldne. Serveres sammen med Tzatziki og evt. hjemmebagte pitabrød.





Salsa:

1 ds. flåede tomater
2 fed hvidløg
3 tsk. spidskommen
chili efter behag, prøv frem
½ finhakket rød peber
½ finhakket grøn peber
salt/peber
Kog de flåede tomater ind til en lind masse. Tilsæt hvidløg, spidskommen og chilie. Efter 5 min. tilsættes peberfrugterne og vidrekog i max. 5 min ved svag varme. Smages til med salt og peber

Skal køles før den spises. Laves gerne dagen før, da kryderierne bedre kommer til sin ret.