Populære indlæg

Julens glæder

Moster Nulles pebernødder
(dog modificeret lidt)
 
1 kg. mel (kommes i lidt efter lidt)
400 gr. stegemargarine
6-700 gr. sukker
4 æg
2 dl. kaffefløde
1 tsk. hvid peber
4 tsk. stødt ingefær
4 tsk. stødt nelliker
4 tsk. kanel

Alt æltes sammen. Rulles ud i pølser som skæres og sættes på plade. Bages ca. 10 min. ved 200 °C. Bages de for lidt, bliver de bløde og kedelige......

Stor TAK til Lars for opskriften


Julens bedste sild.

4-5 forsaltede sild
1.5 dl. eddike
2.5 dl. vand
2.5 dl. sukker
1 spsk. sorte peberkorn
1 spsk. grønne peberkorn
2 spsk. knust allehånde
2 spsk. merian eller oregano
15 hele nelliker
10 lauerbærblade
1 tsk. stødt kanel

Kog eddike, vand og sukker i 3 min. Lad lagen afkøle

Knus krydderierne groft i en morter og bland dem herefter i lagen. Skær fileterne fri af rygrad og ribben og træk skindet af. Læg sildene i et rengjort henkogningsglas og hæld marinaden  over.

Trækketid: 8 dage. Holdbar i køleskab: 2 mdr.