Populære indlæg

Supper

Min lækre hummersuppe


25 gr. smør
1 mellemstort hakket løg
5 dl. vand
1 krebse/ eller fiskebouillontern ca. 50 gr.
2 dl. tør hvidvin
1 tsk. paprika
2 dl. fløde
salt/peber
300 gr. pillede hummerhaler

Pynt:
cremefraiche 38% + lakserogn og dildkviste

Svits løg, tilsæt vand og bouillon samt hvidvin og paprika. Kog i 10 min.
Si suppen og tilsæt fløden + salt/peber. Lad suppen koge op inden hummerhalerne tilsættes. Skal varmes op, men må ikke koge.

Server suppen i dybe tallerkener med 1 spsk. cremefraice, lakserogn og en kvist dild.



Den simple tomatsuppe

2 ds. flåede tomater
3 store hakkede løg
4 fed hvidløg, hakkede
1 Persillerod, hakket
Evt. lidt chilli
1 slat fløde (kan undlades)
1 L. vand + 2 knoor hønsekødsbouilleoner
4 æg

Det hele koges i 30 min. hvorefter det blendes. Alt efter temperament tyndes suppen med vand. Til sidst slåes 4 æg ud i suppen og viderkoges i 5 min. Rør forsigtigt uden om æggene, så de bibeholdes hele.

Server kogte nudler hertil og evt. kold cremefraiche/cheasy på toppen.