Populære indlæg

Hjemmebag

Tanja´s knækbrød:


Dej:1 dl. havregryn
1 dl. solsikkekerner
1 dl. græskarkerner
1 dl. hørfrø
1 tsk bagepulver
1 tsk. salt
2½ dl. mel
1 dl. grahamsmel
1 dl. olie
2 dl. vand

Bland de tørre ingredienser sammen. Hæld olie & vand i. Rør godt sammen, dejen skal være klæg. Del dejen i 2 portioner på bagepapir. Læg endnu et stk. bagepapir over og rul dejen tyndt ud. Skær med et pizza hjul eller præg med en brødkniv, 16 stk. Bag i ovn på 180°C  (ingen varmeluft) i ca. 15-20 min. De SKAL være gyldne. 





Suveræn gode store saftige boller. 20 stk.


Burgerboller med gulerødder
8 store boller.


1 pk. gær
4 dl. lunkent vand
1 dl. skummetmælksyoughurt el. lign.
2 tsk. salt
300 g. groftrevne gulerødder
150 g. grahamsmel
ca. 550 g. hvedemel

æg til pensling + sesamfrø

Opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, gulerødder, samt mel. Ælt dejen godt, tilsæt evt. ekstra hvedemel. Dejen skal lige akkurat slippe fingrene. Dejen hæves 30 min. tildækket. Herefter formes 8 boller (efter behag) som presses lidt flade.
Pensel og drys med sesamfrø. Efterhæve 30 min på pladen. Bages 15 min. ved 180 °C eller til de er gyldne.